Jun 2, 2013

OpsPippin

Assalamualaikum.

Kali kedua Pippin menghilangkan diri sejak setahun yang lepas dia dalam jagaan aku. Cepat betul dia menyelinap keluar dari bilik terus ke pintu sampai aku pun tak perasaan.

Sebenarnya dari malam semalam Pippin dah takde, so aku just tutup lampu untuk bagi dia keluar. Tapi sampai tadi pagi, Pippin tak tunjukkan muka.

Jadi aku lancarkan OpsPippin sempena mencari Pippin yang hilang. Then baru sejam yang lepas aku jumpa dia dalam bilik air, kat getah paip. Pippin haus. Kesian dia.

Tulah, nakal sangat sampai hilang. Kan dah lapar. Awak tu dahlah ada twin joey in pouch. Kesian kat baby baby awak, Pippin, lapar.

Dan aku baru mengira-ngira, rupanya umur Pippin dah setahun sembilan bulan. 1y9m. Fuhhhhh!

Mar 2, 2013

Wira oop day 46


2.3.2013, Saturday

Feb 25, 2013

Wira oop day 41


25th February 2013, Monday

Feb 19, 2013

Wira oop day 33


17 February 2013, Wira 33 days

Feb 12, 2013

Foto : Trip to Bangkok, Thailand (Part 9)


25/01/2013, Wat Benchamabophit

Wat ni jugak dikenali sebagai Marble Temple. Lepas pergi sini, kami pergi Gems Gallery. Dapat amek gambar pintu masuk je, sebab camera tak dibenarkan dalam gallery. Dalam gallery tu tersangatlah banyak batu gem, termasuklah boleh tengok pembuatan gem kat situ.



















Feb 8, 2013

Foto : Trip to Bangkok, Thailand (Part 8)


25/01/2013, Jumaat

Wat Pho - Reclining / Sleeping Buddha























Feb 7, 2013

Foto : Trip to Bangkok, Thailand (Part 7)


25/01/2013, Jumaat

Wat Trimmit -The Golden Buddha

Pepagi je dah keluar untuk 1day trip. Kami dibawa oleh teksi hotel melawat temple. First temple ialan Golden Buddha. Patung Buddha ni dibuat daripada emas tulen. Aku rasa kalau dapat potong jari kelingking buddha tu pun dah cukup banyak untuk aku. Hihik.

















Feb 5, 2013

Wira oop day 20



4/2/13 - Wira dah 20 hari, yay!!!







Feb 4, 2013

Foto : Trip to Bangkok, Thailand (Part 6)


24/01/2013, Petang

Asiatique, Riverside

Asiatique ni terletak di sebelah sungai. Sebenarnya, kedai-kedai dalam Asiatique ni dibuka pada pukul 5pm keatas. Jadi, masa kami pergi sini, semua kedai tutup lagi. Ahhh, boring. At last amik gambar je, takde buat pape, then terus balik hotel :(