Aug 31, 2012

twtupmerdeka



Assalamualaikum, hai!

Selamat Hari Merdeka, Malaysia! Dah 55 tahun merdeka, sampai sekarang jugaklah subjek sejarah tak pernah menimbulkan minat, hihik. Eh, tadi pergi Bukit Jalil, ikut si Chan ke twtup merdeka. Just register then dapat free tshirt dan beg. Dalam beg ada topi, roti, mineral water, 100 plus dan kacang. Disebabkan percuma, sebab tu daftar. Hihik. Perangai yang sangat tidak elok, sila jangan contohi. Okbai!

Merdeka! Merdeka! Merdekaaa!

Published with Blogger-droid v2.0.6

Aug 27, 2012

Bye bye Joxin

Assalamualaikum.


Harini last day Joxin kerja kat CNH. Tak lama Joxin kat sini, 2 bulan je kot. Dia dapat offer kat Singapore.


All the best to you Joxin. Good luck!


Published with Blogger-droid v2.0.6

Aug 23, 2012

Photo: Hari Raya Ketiga 2012 (ke perjumpaan keluarga)

Assalamualaikum!

Dah hari raya ketiga dahhhhh. Eh, mana hari raya kedua punya gambar? Memang takde gambar pada hari raya kedua ye, ye. Sebabnya hari raya kedua aku tak bawak kamera. Hari raya kedua aku dengan atok pergi Sagil ada open house kat rumah arwah moyang. Jadi, kita lompat terus ke hari raya ketiga. Heheh.

Hari raya ketiga kami pergi perjumpaan keluarga besar sebelah Abah kat Bukit Gambir. Memang tiap-tiap tahun perjumpaan keluarga diadakan secara bergilir-gilir. Tapi gambar-gambar kat bawah ni takde satu pun gambar di hari keluarga tersebut. Semua gambar semasa hendak pergi. Kihkihkih. Apalah teruk ye dok?







Eh, kenapa saya tidak berwarna ungu? Sebab Mama ngan Angah aku dah komplot nak pakai baju ungu, lepas tu tak dikabonye kat aku. Dah aku macam anak angkat, lain warna -__-





Oh noooooo! Pimple!










Aug 22, 2012

Photo: Hari Raya Pertama 2012 (family potrait)

Family Cik Murad + Cik Paid

Family Pak Usu + Mak Usu

Family Cik Ngah + Cik Jami

Family saya!!!

The Big Family of Atok Mak with 12 grandchildrens. Yay!

Photo: Hari Raya Pertama 2012 (beri duit raya)

Assalamualaikum!

Bahagian ketiga: Inilah Hari Raya Pertama yang aku harus memberi duit raya pada sepupu. Sebelum nak bagi diorang duit raya, aku letak syarat "siapa nak duit raya, cium pipi kaklong dulu!" Semua sepupu lari tanak duit raya aku, ciskek sungguh! Pipi aku walaupun tak gebu, tapi takdelah busuk. Errr, mungkin diorang dah besar, segan nak cium aku, hihik. Apa nak segan, takde makan nak segan-segan hokey! Lepas aku tarik balik syarat, semua duk salam nak duit raya -__- Bertuah sungguh! 

Gambar-gambar kat bawah menunjukkan aku statik di satu sudut rumah Atok Mak, and that's why position tak berubah. Semua gambar sama, kecuali sepupu yang terima duit raya je yang berganti.

Qiela

Izyan

Afiq

Ika

Anuar

Akid

Ira

Aden

Aug 21, 2012

Photo: Hari Raya Pertama 2012 (berkumpul di rumah atok)

Assalamualaikum!

Bahagian kedua: Entri kali ini, gambar-gambar di rumah Atok Mak pada Hari Raya pertama semasa sesi bermaafan antara anak-menantu-cucu dengan Atok Mak. Atok Mak sedih :( aku pun dah bergenang ayaq mata wehhh. Tapi tahun ni Cik Uda - Cik Ida beraya kat kampung mertua mereka. Tak berapa nak complete sangat raya tahun ni.

Kita mulakan dengan anak sulung, iaitu Abah :)

Abah

Mama

Cik Ngah

Cik Jami (menantu)

Cik Murad (menantu)

Cik Paid

Pak Usu

Mak Usu (menantu)

Aku (cucu sulung)

Sayanggggg Atok Mak

Angah

Arull

Anuar (anak sulung Pak Usu - Mak Usu)

Ika (anak bongsu Pak Usu - Mak Usu)

Akid (anak sulung Cik Murad - Cik Paid)

Afiq (anak kedua Cik Ngah - Cik Jami)

Izyan (anak kedua Cik Murad - Cik Paid)

Qiela (anak sulung Cik Ngah - Cik Jami)

Ira (anak ketiga Cik Ngah - Cik Jami)

Wafi (anak bongsu Cik Ngah - Cik Jami)