Aug 30, 2010

Sangat Limited


Sempena nak raya ni, ada macam2 barangan yang di jual. Tak kiralah baju, beg, pakaian dll. Tapi yang ini luar biasa dari yang biasa. Seniwany mengeluarkan ciptaan barunya yang khas lagi terhad.

Ciri2:

1) Item E
2) Pencil Case
3) MYR 18.00 (tidak termasuk hantaran)

Untuk maklumat lanjut, sila layari blognya di sini.

p/s : kalau sudah berkenan tu, tak kiralah yang mana satu pun, jangan malu jangan segan nak order ye. :)

Aug 11, 2010

Sesuai Untuk Tontonan Semua Lapisan Masyarakat

Harapan Ramadhan


Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan

Selangkah demi selangkah...
Dengan rahmatMu oh Tuhanku...
Ku tempuh jua


p/s : bagaimana harapan engkau orang semua? :|

Aug 10, 2010

Bila Ia Menjelma Lagi

Ramadhan Al-Mubarak.




p/s : jangan lupa gantikan sebutan "ta + wau = tu" (untuk seorang) kepada "nun + alif = na" (jika secara berjemaah). :)


Selamat Menjalani Ibadat Puasa.

Aug 7, 2010

Fynn Jamal

Ini Minggu Perindu Gemilang. Aku sangat teruja nak pergi majlis ni dan sebab utamanya satu. Fynn Jamal. Aku tak pernah jumpa dia, tengok dia depan-depan, tengok dia perform depan mata. So kali ini, ni je peluang aku. Yes, aku suka dia, aku suka puisi dia, aku suka lagu dia.



Pertama kali dapat salam tangan Fynn Jamal, rasa tak mahu basuh tangan. Nak tidur dengan tangan sendiri yang salam tangan Fynn Jamal. Macam over kan? Ah, aku peduli apa. Aku punya suka.

Fynn memang gila-gila, tapi dia sangat peramah okay. Senyum-senyum, gelak-gelak. Bahagia je dia.

Rasa suka aku sampai aku hebah kat housemate yang puisi-puisi Fynn Jamal sedap telinga nak jamah. And last, 2 kawan aku sangkut :)

Lepas ni satu lagi hajat aku, aku nak tengok Fynn Jamal kat AKAR. AKAR yang lepas aku tak dapat pergi, sebab adik aku konvokesyen. Lepas ni, AKAR , tunggu aku ya :)

Aug 6, 2010

Entry khas untuk BELLE & LIEZZA


Untuk Cik Nabilah dan Puan Harliza,

Selamat ulang tahun ke 23. Sorry lambat wish kat korang la darling. Hope korang bahagia dengan life korang okay. No cakes, no gifts, only wishes.

:) :) :)

The Loaf


Dengan tak ada sebarang tujuan dan arah tuju, kita orang saja-saja jalan-jalan naik tren ke Subang. Mula-mula masuk Carrefour, Lepas tu ke Subang Parade, and lastly ke Empire Gallery shopping mall. Bangunan Empire Gallery tu macam gah je kat tepi jalan, so kita orang masuk dan tengok-tengok. Hmmm...tak da pape pun yang menarik. Macam shopping mall biasa. Agak-agak perut dah lapar, saja singgah di The Loaf. Roti-roti kat situ sedap. Bekas untuk roti tu pun cantik. Siap beli dua kali untuk nak ambil bekas tu. kuikuikui.

Aug 5, 2010

Mangkuk jamban

Mangkuk jamban dijadikan kerusi duduk untuk kedai makan. Eewww...sangat geli dan aku rasa jijik. Kenapalah dia orang yang mencetuskan idea gabungan mangkuk jamban dan makanan adalah idea yang bernas lagi hebat? Oh, sungguh aku tak paham. Makan guna mulut dan berak guna bontot okay. Tak sesuai langsung nak combine kedua-dua itu. Harap maklum.

Aku jumpa kedai makan ni di Sungai Wang, tingkat atas. Tapi aku tak sure tingkat berapa. Aku bukan nak racist ke, apa ke, tapi aku memang tak 1 Malaysia okay. Apa jadah lah orang berbangsa mata sepet ini mencetuskan idea sebegini. Tak faham betul aku.

Mungkin dia orang membayangkan makan di tepi pantai yang anginnya sepoi-sepoi kerana motif di penutup mangkuk jamban itu adalah haiwan-haiwan seperti tapak sulaiman, siput-siputan dan kulit-kulit kerang. Mungkinlahhhh...

Aug 4, 2010

Interesting ke?

Thanks MAMA untuk award ni. Tak pasal-pasal je Zu dapat :)

Aug 2, 2010

Cari pari bakar, dapat pari grill

Nasi putih + Pari dan sotong grill + Kerapu dan lala grill

Kita orang makan style Portuguese :p

Sebelum

Selepas