Jun 18, 2012

The 5th Malaysian International Pets & Aquatics Exhibition

Assalamualaikum.

Sabtu dan Ahad lepas, kami pergi ke Pets World Expo di Mid Valley Megamall. Ingatkan masuk free, ciskek kena bayar tiket masuk. For adult RM 5, and for child RM 2.


Kebanyakkannya untuk kucing dan anjing. Ramai juga chinese yang kendong anjing dia orang. Terpaksa berjalan sambil berhati-hati. Nanti tetiba kena jilat, rajin nak samak?

Persian cat-so cute and lovely


Tengok ni ha, dia orang siap bawak anjing dalam kereta sorong baby. Bukan 2 ekor ye, tapi 3 ekor. Nampak tak lagi seekor warna hitam duduk kat belakang?


Rabbit-most common pet



Ni burung nuri kan?

Guinea Pig-Babi dari Papua New Guinea, hahah

Cat for sale-Brown colour is male, the white colour is female. RM1,100 each.

Anjing paling funny sekali masa pergi expo tu, all of them pakai cermin mata hitam. Dan mereka mendengar kata owner mereka, i.e "Who wants treat?" Then, mereka angkat sebelah kaki depan. So sweet!

Sugar Glider-how pity they are. No sleeping pouch, how they going to sleep :(

Senanya nak beli travel bag ni for my Sugi and Manis. Tapi rasanya saiz terlalu besar untuk both of them. Lastly beli bonding pouch je even both of them already bound with me.

2 ft cage RM88.90 (Actually I'm looking for 3 ft cage. And while I'm writing this entry, I already bought a cage for them. 3 ft RM 99, so cheap right!)

Ni main stage. Tak terasa nak duduk pun sebab dia orang letak anjing-anjing atas kerusi :(

Manis on Chan's shoulder. Dia sangatlah berperangai baik. 

No comments: