Aug 7, 2015

Budget Trip to Seoul Day 2 Part 6 - Nami Island (Drama Cafe)


It is lunch time! 

Nami Island ni memang luas tempatnya. Plan nak cycling pun kitorang tak jadi nak cycling. Lagipun masa tak mengizinkan, sebab lepas Nami Island kami ke Petite France (nanti kita cerita di post-post yang lain). Perut pun lapar after walking around, so lunch at Winter Sonata, Drama Cafe is a must! Yela, bila lagi lah kita nak ke Korea kan, mestilah kena pergi tempat-tempat famous ni.


Kalau nak ikutkan mata aku, memang tak berapa nak nampak fizikal cafe ni. Tapi ni lah entrance sign dia. Nampak tak atas tu ada tulis "Winter Sonata Drama Cafe".




Keadaan dalam cafe. 


Dinding dalam (belakang) cafe yang penuh dengan gambar-gambar cerita Winter Sonata. 


Dinding sebelah kiri pun digantung dengan gambar-gambar Winter Sonata.


Kami order Boiled Fish Paste yang harganya 1500 won. Sedap.


Inilah Nasi Goncang yang famous tu. Served in steel box with glove. Sebab kotak ni panas, dan sebelum bukak kenan pakai glove then shake the box. Harganya 5000 won.


Errr, macam tak digoncang dengan sekata je. Hihi.


Nasi Goncang ni dalam dia ada nasi putih, telur mata dengan kimchi. And the taste is sour. Hahahaha. Yela kimchi masam okeh!




Saya makan habis okeh! (sebenarnya aku memang makan habis bila travelling ;))

No comments: