Jul 24, 2011

Kuih talam berlauk

Assalamualaikum.

Petang tadi cecuba nak buat kuih. Tapi bukan yang baking. Aku memang tak suka bab baking-baking, aku prefer cooking more. Hihi. Baking-baking ni leceh kena guna oven, kena ukur suhu oven, bla bla, bla. Bila dah masuk kek, kek terbantut. Mencik!

Aku buat kuih TALAM BERLAUK dengan bantuan mama. Rupa dia memang hensem, tapi kuih aku cacat sikit. Tepung kat belah bawah tu macam pekat sikit, agaknya santan yang aku letak mungkin sedikit kuantitinya. Haih. Tak boleh masuk Masterchef ah gini! +_+ Aku memang tak boleh ah nak buat-buat kuih-muih segala bagai ni. Takde bakat langsung. Lebih baik aku fokus kat bidang masakan, eceh eceh ayat kengkonon dah jadi retis.

Hensem kan. Tapi cacat :(

No comments: