Dec 15, 2014

Company Trip to Bangkok Part 2 - Siam Heritage Boutique Hotel & MRT


Good morning everybody!

Ini company trip kedua untuk aku sejak aku bekerja di CNH Jurukur Bahan Sdn Bhd. Dan, kali kedua jugak company ni buat trip pergi Bangkok! Hoi, takde tempat lain ke? 

Tapi kali kedua ni aku pergi Bangkok dengan kawan-kawan staff yang sangat ramai. So happy dia dah kira ke tahap lain lah. Hahahaha!

Kitorang menginap di The Siam Heritage Boutique Hotel!

Ini hari kedua arrived kat Bangkok, jom sarapan!


Ms. Lim, Azie & Ana


Aiza, Syawal, Wan & Suzie


 

Syawal, baik budaknya.Tadaa! CNH Jurukur Bahan Sdn Bhd yang sikit je staff nya. Bos ialah Mr. Chia & Eddie.


The entrance of the hotel.

 

Hari pertama ialah hari bebas kitorang. Ikut suka lah nak pergi mana-mana. Hari kedua baru lah bos aturkan tour guide untuk kitorang. So, kiotrang nak pergi jalan-jalan guna MRT!


Mesin MRT kat Bangkok tak boleh guna duit kertas ok. Tak macam LRT kita kat KL, boleh guna both notes and coins. So, setiap kali nak naik MRT Bangkok, make sure kena ada coins. Kalau takde, boleh tukar di kaunter, tapi biasalah have to queue.

Kalau nak dibandingkan dengan harga LRT kat KL, MRT Bangkok is a bit mahal dari LRT. Kalau 1 stesen LRT dalam RM0.70, tapi MRT Bangkok dah dalam beringgit-ringgit untuk 1 stesen. Aku tak ingatlah.


Kitorang naik dari stesen Sala Daeng, stesen MRT paling dekat dengan hotel. Tapi dekat tak dekat sangat lah, kena jalan kaki jugaklah. Kitorang nak pergi Khao San Road.

Dari stesen Sala Daeng, kena turun di stesen Saphan Taksin. Nanti tengoklah betapa jauh perjalanan kitorang nak ke Khao San Road.

Dah dapat tiket, jom!MRT di udara, macam monorail KL, in term of safety, sama je dengan KL. 

Signboard Sala Daeng.


Tengok Suzie kemain selfie. Kakakaka!Ha, ni nak cerita dalam MRT, ialah luas sedikit la nak dibanding dengan LRT KL. Selesa lah jugak, err ataupun bukan peak hours?


Selesa lah kan siap boleh amik-amik gambo dalam ni. Hehek.

No comments: