Apr 14, 2015

Budget Trip to Seoul Day 1 Part 2 - Dinner at Murree Muslim Food



Dah penat-penat kendong beg luggage sebesar alam tu, kami pergi makan. Dah sedia tahu Itaewon ialah tempat yang paling senang cari makanan halal kat Seoul. Kami jalan kaki je dari guestroom ke Murree Muslim Food. 





Buku menu.




Makanan pertama ialah Bibimbap, yang berharga 8000 won bersamaan dengan RM26.96 (masa aku tukar duit currency ialah 1000 won = RM3.37) pehhh!

Kalau nak cerita pasal currency dan mata wang, for sure matawang won lebih mahal, tapi kalau cerita pasal 1 nisbah 1 (1:1), ia ialah harga yg berpatutan. Contoh; 8000 won ialah RM8. Macamtu, paham?



Inilah rupa bibimbap. Rasa masam sebab ada kimchi dan pepper paste dalam tu.



Side dish yang disediakan bersama-sama dengan bibimbap. Ikan bilis tu je la buat penyelera makan malam tu.




Wefie bila dah kenyang.



Menghabiskan malam pertama di Itaewon dengan makan dan lepas tu kami jalan-jalan di sekitar Itaewon.

Ok, nak explain how to go to Murree Muslim Food;

Dari Exit 3 di Itaewon Station (Line 6), jalan terus ke hadapan, pastikan Hotel Hamilton di sebelah kiri.
Teruskan berjalan sehingga jumpa Mr. Kebab di sebelah kanan, dan belok kanan.
Teruskan berjalan seperti menaiki bukit sehingga jumpa Usadan Ro 10-gil, dan belok kiri.
Murree Muslim Food berada di sebelah kanan.

No comments: