Apr 14, 2015

Budget Trip to Seoul Day 1 Part 3 - Itaewon & Seoul Central Mosque



Lepas makan malam kat Murree Muslim Food, kami pergi ke Seoul Central Mosque. How to go Seoul Central Mosque?

Dari Murree Muslim Food di sebelah kanan, jalan terus mendaki bukit.
Seoul Central Mosque di sebelah kiri di tengah-tengah junction.
Naik ramp atau tangga untuk ke pintu hadapan masjid.

Seoul Central Mosque yang terletak di Itaewon ni salah satu tempat wajib singgah. Masjid ni kat atas bukit dan tersergam cantik. Sejuk ya ampun takleh nak cakap. Menggigil sampai gambar gegar-gegar. Angin sangatlah kuat meniup.



Angin memang kuat, terbang-terbang shawl iols.



I'm not sure about the reconstruction of the mosque, but the signage here stated as is.


Ha, cantik sikit gambar masjid ni using my friend's camera, hihik.


Dah singgah masjid, kita balik guestroom sambil tengok-tengok bandar Itaewon. Dah sedia maklum Itaewon memang ramai foreigners, including us, eh. 

Setiap kali nak melintas, memang kena tunggu lampu isyarat pejalan kaki warna hijau. Tak boleh main redah je ok. Polis di setiap junction. Kalau tak pun, paling kurang kau kena langgar.






Hotel Hamilton selalu sangat jadi landmark di Itaewon if you guys guna subway. Keluar Exit 3 atau 4 memang akan nampak hotel ni.

Good night.

No comments: