Sep 7, 2010

Bingkai kenangan

Dah nak akhir-akhir Ramadhan, confirm-confirm lah semua buat preparation untuk sambut raya. So, samalah dengan family aku. Lagi-lagi Datin Idah a.k.a mak aku yang satu. Beliau lah yang paling sesak nak tukar langsir, buat biskut, lap habuk, cat rumah, susun frame dll. Tadi lepas abah aku balik, terus abah aku merelakan diri untuk pakukan semua frame gambar. Itu baru area tonton tv. Belum area hall untuk guest. Before ni, frame-frame tu semua terabur, tak tersusun. So, kita orang (aku dan angah) telah jadi interior designer yang hampeh konon-konon menyusun frame tu. Kau tengok apa jadi. Kehkehkeh. Senget-benget rupanya. Tadi puas hati sangat, sekarang baru perasan senget-benget. Macam-macam gambar digantung paku. Dari mak bapak aku bersanding kat pelamin, sampailah gambar konvokesyen aku. Gambar masa aku budak-budak pun ada, ai seksi dan vogue dulu, selalu pakai skirt dan gaun. Haha.

Walaupun tak semegah orang lain, kita still sambut hari raya dengan gembira dan meriah kan..

Selamat Hari Raya!

2 comments:

liezza izz said...

tu sume br gantung ker???
slame ni ko sorok celah mane hah???
sian gmbo ak tu..
wlupun gmbo ak tu kecik..
org lain xnmpk..
tp ak still nmpk tau..
huahahaha

cikzuzu said...

hahaha, patutnya aku hitamkan kat muka kau tu, boleh dak..hahaha.

benda ni memang kat dinding ni, cuma terabur, so raya ni, susun!