Jun 30, 2011

Result manik-manak

Assalamualaikum,

dan selamat pagi.

Sepatutnya semalam aku dah post entry ni, tapi belogsepot ni tak boleh nak uplod imej pulak. Apekehey ler gamaknya. Mujur harini boleh. Aku nak tunjuk result baju kurung yang aku serabutkan dengan manik-manak bagai ni. *ada ke kata ganda manik-manak? Kan aku ada buat entry http://cikzuzu.blogspot.com/2011/06/takde-kerja-cari-kerja-buat-kerja.html Ni ha resultnya.

Dah siap malam semalam, bukan malam tadi ek. Ada seminggu jugak lah aku buat menatang beruk ni, sampai sakit-sakit belakang. Aku ada survey jugak makcik-makcik yang meniaga buat beads service ni, dorang pun buat dalam jangkamasa seminggu gak. Hemmm, kiranya gua pun terer macam makcik-makcik tu gak ah kan, hihi.

Tapi makcik-makcik yang meniaga jahit manik lagi terer oh. Dorang punya design lagi hebak. Contohnya gini,

Nama design ni crumble.

Yang ni pulak shimmering flower.

Bunga ni lah yang aku hendak sangat buat, tapi tak reti. Last-last angah aku godek-godek internet, jumpa step by step how to do it. Apo lagi, den teruh bookmark web tu, hihi. Nanti-nanti aku buat la, kena beli manik-manak, labuci-labuca semuanya baru boleh buat.

Yang ni result aku buat kat baju kurung sendiri. Yang ni design sendiri punya, sebab senang gila, main terabur-terabur je manik-manak tu. Senang-senang pun makan seminggu gak wey.

Flash off

Flash on

Entah kenapa mereng sangat terjebak ke kancah manik-manak ni +__+

4 comments:

anna's said...

santeknye..n ketipnye...leh x law nk tempah wat bju gaye nnt...

juleha.aripen said...

ye ye je kak ana ni. huhu.

anna's said...

looo...betul nieh nk suh jahitkan manik...ader bakat 2

juleha.aripen said...

tapi tak reti design yg susah2 tau. huhu.