Jan 30, 2012

Holiday @ Cameron Highlands - The Big Red Strawberry Farm 3

Assalamualaikum.

Wahhh, banyak betul entry pasal holiday. Kali ni entry pasal memetik buah strawberi. Before nak masuk dalam farm, mesti pergi ke kaunter untuk ambil bakul dan gunting. Strawberi tak boleh petik pakai tangan, kena pakai gunting dan satu bakul hanya dua orang yang boleh masuk ke dalam farm. Ini mungkin sebagai langkah-langkah menjaga kualiti buah strawberi tersebut, cehhh pepandai je aku. So, kami ambil dua bakul, lepas tu mintak kebenaran kat pekerja tu untuk masuk lagi sorang sebab nak ambil gambar. Sebenarnya bukan setakat ambil gambar, tapi ambil kesempatan makan buah strawberi kat dalam farm tu, heheh.



Yang paling excited ialah Mama, seronok sangat petik buah strawberi tu.

Yang ni bukan daun strawberi ye tuan-puan, yang ni daun parsley. Ditanam di bawah tanaman strawberi. Hidup subur segar bugar gittew!



Add Image
Yang ni barulah daun strawberi. Hijau pekat berbunga putih.





No comments: