May 25, 2010

Taman Rimba Ampang, Bukit Belacan

Taman Rimba Ampang, Bukit Belacan.

First time pergi ke Ampang. Kami dah tak tahu arah tuju, so round-round the world, at last stop kat sini. Encik Aeh nak kenalkan aku tempat-tempat yang ada kat sekeliling dia. Kera lagi! Kera! Kera! Kera! Ini entry kedua yang ada pasal kera. Arghh! Kera kat sini tak macam kat Taman Paya Bakau, Lumut. Mereka kat Taman Paya Bakau tu sopan-santun. Kera kat sini liar. Curi-curi sampah, konon-konon cari makanan. Last-last jumpa durian, makan. Pastu sampah-sampah berterabur-bersepah. Kotor okay!



Kera ini amat selekeh. Dan yang paling selekeh ialah Encik Aeh sebab captured gambar kera yang sedang duduk begini. Eeewww.


*serabai-selekeh


Selain kera dan muka aku tu, ada air terjun. Tapi air tu tak macam terjun pun kalau tengok. Tempatnya sangat jauh ke dalam. Tak larat nak kehujung dunia nun sana, kami lepak kat depan-depan saja, lagipun hari dah sangat petang. Tata (lambai-lambai tangan).

Captured by : Aeh
Wrote by : Zuzu

No comments: